PARTEA 2. PUTEREA

Cumpără Bilet

Dată și oră

28.2.2024
20:00

Locație

REACTOR

Limbă

RO

Subtitrări

HU, EN

Regia: Petro Ionescu

Dramaturgia: Selma Dragoș

Scenografia: Alexandra Budianu

Muzica: Adonis Tanța

Mișcare scenică: Cătălin Filip

Montaj video: Călin Deneș

Asistență de regie: Călin Deneș, Alexandra Ioana Harapu, Antonia Mihăilescu, Roxana Țentea

Sunet și lumini: Robert Kocsis

Cu: Andrada Balea, Cătălin Filip, Oana Mardare, Endre Rácz și Tavi Voina

Foto și video afiș: Mihai Păcurar

Oriunde am găsit viaţă, găsit-am voinţă de putere.” (Friedrich Nietzsche, Așa grăit-a Zarathustra)

Spectacolul Partea 2. Puterea sondează tema puterii, precum și raporturile cu străinii/alteritatea prin explorarea limbajelor artistice a două discipline: teatru și film.

5 performeri și o instalație video parcurg diferite etape ale istoriei omenirii văzute ca manifestări ale voinței de putere. Dacă puterea e un motor fundamental al lumii, atunci ea dă naștere atât regulilor și structurilor sociale, cât și haosului și dezastrului.

Spectacolul reprezintă partea a doua din trilogia Solidarității, fiind construit în antiteză cu spectacolul Partea 1. Iubirea. Spectacolele trilogiei funcționează independent, sunt de sine stătătoare și nu e necesar ca vizionarea lor să fie cronologică.

„Sper că spectacolul va provoca publicul să chestioneze mai mult relația cu puterea și cu modurile în care ea se declină. E un spectacol care caută, de fapt, multă introspecție, chiar dacă nu pare așa de la bun început. Îmi doresc să nu fie și cred că nu e un spectacol comod, dar asta nu înseamnă că e greoi, dimpotrivă, am lucrat și cu mult umor.” (Petro Ionescu - regizoare)

Trailer

Galerie foto

No items found.