VALUL

Cumpără Bilet

Dată și oră

25.1.2024
20:00

Limbă

HU

Subtitrări

RO

Regia: Imecs-Magdó Levente și Visky Andrej

Text: Imecs-Magdó Levente și Visky Andrej, după scenariul filmului cu același titlu

Muzică: Visky Péter

Costume: Bocskai Gyopár

O producție Váróterem Projekt

“Săptămâna viitoare este săptămână de proiect! Cursurile de matematică, informatică, limbi străine și literatură se vor desfășura conform orarului, dar în locul celorlalte materii, atât profesorul, cât și elevul se vor concentra pe tema săptămânii de proiect. Scopul acestei săptămâni este de a le permite elevilor să învețe despre diferite forme de guvernare, structuri politice și ideologii prin metode de predare neconvenționale, rezultatul așteptat fiind acela de a deveni cetățeni informați, activi și responsabili din punct de vedere social. Temele de săptămâna viitoare sunt democrația, anarhia și autocrația. Se așteaptă o participare activă și constructivă!“

Spectacolul este primul experiment al celor de la Váróterem Projekt de a crea o operă de teatru sine stătătoare cu actori profesioniști și elevi amatori. Povestea de liceu, care din păcate este mai actuală ca niciodată, este rezultatul Atelierului de Teatru Váróterem, care îi implică pe elevi liceeni.

Punctul de plecare al producției este studiul profesorului de istorie, Ron Jones: în 1967, în timp ce preda la o clasă dintr-un liceu din California, Jones lucra cu elevii pe tema celui de-al Doilea Război Mondial, mai exact despre Germania nazistă a anilor 1930. Când s-a pus întrebarea dacă acele orori s-ar putea repeta, tinerii au răspuns cu un NU răsunător. Atunci Jones a conceput un joc-experiment pentru a arăta că, dacă nu se învață din exemplele istorice, dictaturile se pot repeta din nou și din nou fără ca cei implicați să își dea seama la ce asistă.

Trailer

Galerie foto

No items found.